Skip to content
Log in
Sign up

За традицією, ми оцінюємо різні підсегменти ринку альтернативної енергетики. В сьогоднішньому огляді – ринок сонячних панелей.

Якщо більшість сегментів ринку будівельних матеріалів, як ми показували в наших звітах, вистояли в кризовий 2020 рік, то стан ринку сонячних панелей був близьким до колапсу. Підтримка з боку державних органів поступово змінилася тиском, що, в поєднанні з коронавірусним сповільненням економіки, а також органічне зниження цін в цьому сегментів призвело до падіння обсягів імпорту в 5,7 разів. Це різко контрастує з вибуховим зростанням ринку протягом 2018-2019 років. Фактично, капіталізація ринку відкотилася на два роки назад.

Frame 1532рис. Квартальні обсяги імпорту сонячних панелей в 2018-2020 роках (дол. США)

Лідером ринку залишився Risen Solar, проте в трійку виробників увірвалися Trina Solar та Znshine Solar, які втрьох забезпечили близько 40% поставок. Взагалі, частка китайських виробників залишилася на рівні 93-94%. Тим цікавіше буде спостерігати за розвитком ринку у 2021 році, в якому вже спостерігається скорочення частки Китаю в усіх індустріях.

Повний огляд ринку сонячних панелей

Опубліковано 10.06.2021

Дізнайтеся як ми допоможемо вам розширити бізнес

Підвищіть продуктивність вашого відділу за допомогою інструментів АІМар.
Почати роботу