Skip to content
Log in
Sign up

Ми продовжуємо знайомити наших читачів з оглядами основних сегментів ринку будматеріалів. Сьогодні - про динаміку ринку сухих цементних сумішей (без урахування гіпсових, а також без готових рідких продуктів – ґрунтовок і т.д.).

В «кризовому» 2020 році ринок СЦС виправдав найбільш оптимістичні сподівання: він не лише не впав, а за рахунок вдалої середини року навіть незначно виріс: в тонах – на 0,3% (1 325 тис.т), а в грн – на 0,6%. Втім, не для всіх компаній рік був однаково вдалим: серед компаній-лідерів ринку зростання продемонстрували всі, крім Henkel/Ceresit, крім того, за межами першої шістки компаній більшість виробників знизили обсяги виробництва. На цьому фоні не можна не відмітити стрімке нарощування обсягів виробництва Siltek – на цілих 30%!

В розрізі продуктових сегментів значних змін не відбулося – незначно зменшилася частка клеїв для систем теплоізоляції, натомість дещо зросли сегменти підлог, штукатурок та кладочних розчинів.

dry-cement-mixtures-market-2020-2019Необхідно також відзначити суттєве зростання обсягів імпорту (на 10%) та експорту (на 5%).

Замовити звіт
Опубліковано 27.04.2021

Дізнайтеся як ми допоможемо вам розширити бізнес

Підвищіть продуктивність вашого відділу за допомогою інструментів АІМар.
 
Почати роботу